egészségünk és életminőségünk javítása

egészségünk és életminőségünk javítása

SÓS FÜRDŐKÚRÁK - Második rész

2016. március 09. - ERVIN

                                        LÁBÁZTATÓ KÚRA

Mindazok számára, akik csak zuhanyzóval rendelkeznek ,vagy bármilyen ok miatt nem tudnak, vagy nem szeretnek kádban fürdeni, a sós vizes lábáztatást ajánlom. Majdnem ugyanolyan jól méregteleníti szervezetünket,mint a kádfürdő.                                                                                                                            Használjunk egy akkora méretű lavórt, vagy vödröt, amelyben mindkét lábunk kényelmesen elfér, és ha ebbe 5 liter jó meleg vizet töltünk, legalább a boka felett egy ujjnyira érjen. Ebbe az 5 l jó meleg vízbe( 38-40 C fok)  tegyünk negyed kiló (250 g ) nagy szemcséjű natúr lábáztató sót, és amíg feloldódik, tapossunk rajta mindkét lábunkkal, ezáltal a talpunkon levő reflexpontokat aktiváljuk, elősegítve szervezetünk energia- áramlásának javítását, valamint hatékonyabb méregtelenítését. A lábáztatás ideje legalább 20 perc legyen, ugyanis időbe telik, amíg a talpbőrünk pórusain keresztül beindul a méregtelenítés. Készítsünk elő idejében egy jó meleg gyapjú- vagy frottírzoknit, és ha végeztünk a lábáztatással, húzzuk rá a lábunkra, anélkül, hogy a sós vizet lemosnánk róla. Utána pihenjünk ugyanannyi ideig, mint ameddig a lábáztatás tartott. Ezt a kúrát érdemes legalább 11- 12 napon keresztül végezni, mert ezalatt az idő alatt alaposan méregteleníteni tudjuk szervezetünket. De nemcsak méregtelenítő hatása van, hanem jó lábdagadás, lábfájdalmak, a boka ízületi fájdalmai esetén is, reumás panaszainkra, az alsó lábszár, a talp bőrbetegségeire: láb- és körömgombásodás, ekcémás kiütések, viszketegség, berepedezett, vérző sarokkeményedés esetén, ha megfáztunk, vagy felfáztunk, kezdődő nátha esetén is hasznos. A kúra hatékonysága fokozása érdekében tehetünk 1- 2 evőkanálnyi szódabikarbónát a lábáztató vizünkbe. A kúra hatását fokozni tudjuk különböző illóolajak használatával, 4- 5 cseppet téve az áztató vizünkbe. A levendulának stresszoldó, nyugtató hatása van, a teafa- olaj jó a gombásodás ellen, a citromnak fertőtlenítő hatása van. Ha bizonytalanok vagyunk az illóolajak használatában, kérjük ki egy szakértő véleményét. Ugyanakkor a lábáztatás idejét fokozatosan növelhetjük, akár napi 1 órára is.  Nagyon jó kiegészítője ennek a kúrának az utána elvégzett talpmasszázs, ugyanis a felpuhult bőrön keresztül hatékonyabban tudjuk a reflexpontokat aktiválni, masszírozni. 2- 3 naponta ajánlott egy teljes körű talpmasszázs, vagy naponta egy pár perces masszázsa a problémás talp- pontjainknak, mindkét lábon.                                              Mindezeket érdemes este, lefekvés előtt elvégezni, utána sokkal jobban alszunk, jobban kipihenjük magunkat.  Ne sajnáljuk magunktól ezt a kis kényeztetést, szervezetünk meghálálja nekünk, egészségesebbek leszünk tőle, jó közérzetünk, és több energiánk lesz a napi teendőink elvégzéséhez.                                                   Szerezzünk be pár kiló natúr lábáztató fürdősót, és legalább negyedévente végezzük el ezt a kúrát.   
A kúrához szükséges natúr lábáztató fürdősó megvásárolható Budapesten, a Parajdi Sópincében, Vámház körút 11 szám alatt, vagy megrendelhető a parajdisopince@gmail.com email- címen, vagy a Facebook oldalunk üzenetek menüjében. Csomagküldési árak : 5 kg- ig 1700 Ft, 5 és 25 kg között 2200 Ft.1 kg natúr lábáztató fürdősó ára: 590 Ft/ kg.

labaztatas.jpgtalpmasszazs.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapiakestermeszetgyogyaszatimodszerek.blog.hu/api/trackback/id/tr28456402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása