egészségünk és életminőségünk javítása

egészségünk és életminőségünk javítása

Otthoni sós légterápia

2016. február 15. - ERVIN

 

Mai cikkünkben folytatjuk az otthon végezhető sós légterápiás módszerek bemutatását.

SÓPIPA:                                                                                                                                                                - Anyaga: készülhet porcelánból,kerámiából,vagy újabban műanyagból, ergonómikus formatervezéssel                     - Hatóanyaguk: nagy szemcséjű sókristályok

    - Használata: A sópipát a szájba véve, azon keresztül lélegezünk, majd orron keresztül kifújjuk a levegőt, a légzést normál intenzitással végezve. Az erőltetett belégzés felesleges és kerülendő. A tisztulási folyamat beindulásakor a régi lerakódások köhögéssel, orrfolyással távozhatnak a szervezetből.
A sópipát napi 15-25 percet ajánlatos használni, de a kezeléseket akár 1-2 óra időtartamra is lehet emelni. A jobb eredmény elérése érdekében a sópipát nem szezonálisan, hanem folyamatosan kell használni.

A Sópipa kerámia szűrőin átlélegezve, a sókristályok a nedves levegővel mikron szinten jutnak le a légúti rendszer minden pontjára.

Naponta pár perc használattal kedvezően befolyásolhatjuk a:

  • pollenallergiát és az egyéb légúti allergiákat
  • asztmát, bronchitist
  • hörghurutot, náthát
  • légúti fertőző betegségeket
  • és nem utolsó sorban a dohányzás okozta légúti problémákat

Táskában kényelmesen elfér, így magunkkal vihetjük munkahelyre, nyaralásra, hogy kéznél legyen, amikor kell.sopipak_sokeszulek_003.jpgsopipak_sokeszulek_005.jpgsopipak_sokeszulek_004.jpgsopipak_sokeszulek_001.jpgsopipak_sokeszulek_006.jpg

     - A műanyag házas sópipának van egy kiegészítője,amit feltéve a szájba vehető rész helyére ,az az orrba is helyezhető,orrdugulás ellen használható.

Pollenallergiások részére fejlesztették ki a SALIN  S2  készüléket,amelyet a hálószobába teszünk lefekvés előtt 3-4 órával,és miután ajtót,ablakot bezártunk,elindítjuk.A ventilátor által keresztüláramoltatott levegőből kiszűr a készülék minden allergén dolgot: virágpor, cigarettafüst, por, poratka, szőrök, szöszök, penészgombák, stb. A kiáramló levegőben apró sókristályok is lebegnek,amelyek a tüdőbe jutva tisztítják a tüdőt, hörgőket, légutakat.       Ezáltal egy tiszta, csíramentes levegőben alszunk.

A párologtató sótálak,sópipák,sóinhalátorok, és különféle sókészülékek eredményesen használhatók a szezonális őszi-téli- tavaszi megbetegedések kiegészítő terápiájaként , hatékony segítséget nyújthatnak a tünetek kezelésében és rendszeres használat esetén a betegség kialakulásának megelőzésében is.                    
  Mindezen módszereket eredményesen használhatjuk: megfázás, nátha, száraz,hurutos,kruppos,asztmás köhögés, orrdugulás, hörghurut, influenzás tünetek, orrfolyás, allergia, asztma,arcüreg,homloküreg- gyulladás, fülgyulladás esetén,akár hagyományos gyógyszerekkel és gyógymódokkal kombinálva,akár mindezeket egymagában alkalmazva is.

   Természetesen ne feledkezzünk meg az egészséges életmódról, a mozgásról , a sportról, az egészséges táplálkozásról, immunrendszerünk erősítéséről, a megfelelő vitamin - és tápanyagbevitelről szervezetünkbe.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://soterapiakestermeszetgyogyaszatimodszerek.blog.hu/api/trackback/id/tr818393416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása